В Плевен започва монтажът на осем зарядни станции за новите

...
В Плевен започва монтажът на осем зарядни станции за новите
Коментари Харесай

В Плевен започна монтажът на 8 зарядни станции за нови електробуси

В Плевен стартира монтажът на осем зарядни станции за новите електробуси. Началото на строителните действия бе обещано с гала по първа копка, която се състоя на територията на остарялото тролейбусно хранилище. 

Кметът Георг Спартански напомни, че в края на предходната година бяха доставени 14 електрически рейса със зарядни станции за тях.

" С решение на Общинския съвет следва да бъдат конкретизирани новите линии, по които ще се движат електробусите ", добави кметът. Той акцентира, че една от тях ще свързва непосредствено квартал " Дружба " и Втора клинична база, планува се и транспорт към индустриалната част на града.  
 Българска телеграфна агенция
Спартански разяснява, че с електробусите ще бъде обезпечена по-добра съгласуваност на обособените елементи на града. " Не на последно място са икономическите резултати от това, че има опция зареждането на електрическите рейсове да става нощем, когато цената на тока е доста по-ниска ", акцентира той. 
Кметът добави, че в Плевен градският превоз употребява на 100 % единствено електрическа енергия, а " с това малко градове освен в България, само че и в Европа, могат да се похвалят ". 

Доставката на електробусите и на зарядните станции за тях е в осъществяване на плана " Утвърждаване на екологосъобразния публичен превоз в Плевен " по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ". Той се реализира от Община Плевен в партньорство с общинското сдружение " Тролейбусен превоз " и е на обща стойност от близо 18 милиона лв.. Част от зарядните станции към този момент са инсталирани на територията на новото хранилище в квартал " Дружба ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР