В Плевен подготвят ХVI –то международно изложение-договаряне Пчеларство – Плевен

...
В Плевен подготвят ХVI –то международно изложение-договаряне Пчеларство – Плевен
Коментари Харесай

Рекорден брой пчелари и фирми очаква международното изложение Пчеларство – Плевен 2018

В Плевен приготвят ХVI –то интернационално изложение-договаряне " Пчеларство – Плевен 2018 “. То се провежда от “Партнерс експо ” и Областния пчеларски съюз и е под патронажа на Областната администрация и Министерството на земеделието и храните. Тази година от 8 до 11 февруари в града се чакат рекорден брой пчелари и компании, свързани с производството на мед и пчелни артикули. До момента участниците са 170 от над 18 страни. За първи път вземат участие Пакистан и Русия.

Пчеларска къща " Балински “ сплотява напъните на генерации пчелари. Вероятно са малко пчеларите у нас, които могат да се похвалят с обичаи на генерации пчелари, съхранени и осъвременени до през днешния ден. Румен Балински добавя:

Моят жанр са потомствени пчелари. Тъстът ми също беше пчелар. Самата фамилия Балински идва от турски и значи медари. Бал на турски е мед.

Сега пчеларската къща се управлява от Румен Балински. Заедно с двамата си сина гледа 730 пчелни фамилии.

Всички познават Румен Балински, тъй като той от дълги години работи интензивно в пчеларския съюз, изнася лекции, подготвен е да помогне на всеки, интересува се от новостите в пчеларската просвета. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР