В Плевен и общината да се финансират читалищата, които развиват

...
В Плевен и общината да се финансират читалищата, които развиват
Коментари Харесай

Разпределят 1 милион лева държавна субсидия на 36 читалища в Плевенско

В Плевен и общината да се финансират читалищата, които развиват активност, поставят старания за поддържане въз основата и са търсени от хората. Около това мнение през днешния ден се е обединила работната група за разпределение на държавната дотация за читалищна активност за 2020 година, оповестяват от общината.

Групата е определена на общо заседание на всички читалища.

От НСОРБ упорстват за предприемане на ограничения в поддръжка на българските общини

При систематизиране на средствата ще се употребяват критерии за оценка, докладите за финансовата и читалищна активност за м.г., работните досиета на културните институти.

Решено е да продължи подпомагането на активността на читалищата в дребните обитаеми места към Плевен като пазители на духовността и традициите в 23 селища. Работната група е подготвена с предложение, което ще показа на съвещание на Общинската комисия за систематизиране на държавната дотация. Тя ще заседава на 15 юни от 10.00 ч. в зала "Катя Попова ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В нея са включени представители на всички 36 читалища от общината. Държавната дотация за община Плевен е 1 093 590 лева за 105 щатни читалищни бройки. Сумата за една субсидирана численост е 10 440 лева, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР