В Плевен 15 общински съветници са внесли предложение с искане

...
В Плевен 15 общински съветници са внесли предложение с искане
Коментари Харесай

Поискаха прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет в Плевен

В Плевен 15 общински съветници са внесли предложение с искане за преустановяване н а пълномощията и освобождение на ръководителя на Общинския съвет (ОбС) Мартин Митев.

То ще бъде прегледано на идна изключителна сесия, планувана за 9 юни, четвъртък, оповестиха от Общината. " Цялата група на Българска социалистическа партия дружно с още седем общински съветници от разнообразни политически групи са вносителите на предлагането ", разяснява Свилен Атанасов, ръководител на групата съветници от социалистическата партия. 
" Конюнктурата от дълго време е изменена.

Партия ГЕРБ на локално равнище не е най-голямата група общински съветници. При новите условия и обстановка в народен аспект, длъжността ръководител на Общински съвет, която е блестящо политическа по своята същина, не може да бъде и да остане патент на ГЕРБ “, разяснява Атанасов.

Той акцентира, че предлагането за промяна на ръководителя на Общински съвет е подбудено напълно от политически претекст , не е поради личността на Мартин Митев.

" Председателят е пръв сред равни и не считам, че активността и функционалността на Общинския съвет ще бъде нарушена, в случай че бъде определен нов ", добави Атанасов. По думите му немалка част от актуалните общински съветници са натрупали задоволително опит и стаж, и всеки един от тях може да заеме председателката позиция. 

В изказване до медиите ръководителят на Общински съвет Мартин Митев разяснява, че е осведомен с настояването на сътрудниците му за неговата оставка. " Това е тяхно право и според правилника за работа съм извършил отговорностите си като съм свикал съвещание този четвъртък, 9 юни.

Смятам, че всеки един от общинските съветници ще гласоподава по съвест ", се споделя в известието. Предложението за освобождение на ръководителя на ОбС-Плевен може да бъде признато, в случай че получи поддръжката на 21 общински съветници. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР