В писмо до медиите депутатът от ДПС Делян Пеевски Делян

...
В писмо до медиите депутатът от ДПС Делян Пеевски Делян
Коментари Харесай

Пеевски внесе законопроект за разкриване на действителните собственици на медиите

В писмо до медиите депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски Делян Пеевски е роден на 27 юли 1980 година Завършил е гимназия в София и право... към профила афишира, че дружно със свои трима сътрудници е внесъл законопроект, който планува обявяване на действителната благосъстоятелност на медиите.

Публикуваме изказването без редакторска интервенция:

"Уважаеми Госпожи и Господа, през днешния ден, дружно с сътрудниците ми Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и... към профила, Хамид Хамид и Велислава Кръстева, внесохме за разискване в Народното събрание законопроект за изменение и допълнение на Закона за наложителното складиране на печатни и други творби.

Внесеният законопроект ще отговори на публичното очакване за оптимално транспарантна медийна среда, защото планува наложително обявяване на действителната благосъстоятелност и на непазарното финансиране на всички печатни и електронни медии, в това число и на онлайн изданията, чиято роля за информираността на обществото от ден на ден нараства.

Законопроектът ще прекрати и спекулациите на избран кръг медии, финансирани главно от подсъдими лица или задгранични грантове, че в България медийната среда е непрозрачна и че собствеността в медиите била неразбираема. Същият кръг от медии, към този момент повече от 10 години непрекъснато генерира подправени вести за мен и издателския ми бизнес, с единствената цел да манипулира обществото посредством непрекъснатото повторение на лъжи. Независимо от преднамерено построявания ми през годините отрицателен облик, моята позиция постоянно е била ясна и поредна - да разгадавам операциите и лъжите, като експортирам цялата истина за създателите им и техните зависимости. Истината за участниците в незаконната приватизация, ограбила националния капитал, истината за разграбването на активите, финансирани с парите на вложителите в КТБ, истината за кукловодите на българския преход, оплели страната посредством стопански зависимости и медиини операции, които години наред си бяха присвоили ролята на публичен наставник и целеустремено заблуждаваха хората.

Именно тази позиция е в основата и на импортирания законопроект. Обществото би трябвало да знае кой кое е на медийния пазар и по какъв начин се финансират медиите. Всеки би трябвало да може да реши достоверността и независимостта на информацията и мненията, изразени в медиите, точно през призмата на транспарантната благосъстоятелност и пазарното икономическо същестуване. Защото не може някои медии да се самообявяват за "независими ", на каквито образци сме очевидци през днешния ден, когато крият действителния си притежател или се финансират непазарно и обслужват конюнктурните ползи на своите български или задгранични финансови благодетели.

Хората, консуматори на медиината информация, би трябвало да знаят това, а участниците на медийния пазар им го дължат ", се споделя в изказването на Делян Пеевски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР