В писмо до Доналд Тръмп, в което обявява оставката си,

...
В писмо до Доналд Тръмп, в което обявява оставката си,
Коментари Харесай

Заради разногласия с Тръмп - Матис напуска правителството

В писмо до Доналд Тръмп, в което афишира оставката си, американският министър на защитата Джим Матис показва, че напуща държавното управление поради различия с президента, предадоха международните организации.

" Тъй като сте в правото си да имате министър на защитата, чиито възгледи са по-близки до вашите, считам за вярно да се отдръпва ", написа някогашният военачалник от морската пехота, ден откакто Тръмп разгласи идно евакуиране на американските военни от Сирия - нещо, за което Матис беше изрично срещу, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Срокът ми на тази служба завършва на 28 февруари 2019 година, което ще даде задоволително време за издигане на нов претендент за нея и за одобряването му, показва в писмото Матис, представен от ТАСС.

Смятам, че би трябвало да подхождаме твърдо и недвусмислено към тези страни, чиито стратегически ползи се пресичат все по-напрегнато с нашите, сподели Матис, сочейки Китай и Русия.

Разбиранията ми, че към съдружниците би трябвало да се отнасяме с почитание, като наред с това сме проницателни както във връзка с злонамерените сили, по този начин и на стратегическите противници, са завършени вследствие на 40-годишният ми опит в тази област, отбелязва Матис, представен от ДПА.

Трябва да създадем всичко допустимо да развиваме интернационален ред, който благоприятства оптимално нашата сигурност, богатство и полезности, а с цел да реализираме това, разчитаме на солидарността в нашите съюзи, акцентира той.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Джим Матис ще освободи поста в края на февруари, заяви президентът Доналд Тръмп в Туитър.

" Генерал Джим Матис ще се отдръпна, с почести, в края на февруари, откакто работи като министър на защитата в моето държавно управление в последните две години. Докато Джим заемаше поста, беше реализиран голям прогрес, изключително във връзка с покупките на нова бойна техника. Изключително признателен съм на Джим за службата му! ", написа Тръмп.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР