В Пирогов“ всичко е извършвано прозрачно. В това бе категоричен

...
В Пирогов“ всичко е извършвано прозрачно. В това бе категоричен
Коментари Харесай

Асен Балтов: Всичко в Пирогов е извършвано прозрачно

В „ Пирогов “ всичко е осъществявано транспарантно. В това бе безапелационен някогашният шеф на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите на Балтов изказванията за непрозрачното ръководство на „ Пирогов “ са едни откровени неистини и очевидно портите на заместник-министър Димитър Петров са разтърсени щом си служи с тях. Тука се пробва да се внуши, че има проблем „ Александровска болница “, само че не е по този начин, увери Асен Балтов.
 Зам.-министър: Балтов е управлявал Пирогов безусловно непрозрачно Зам.-министър: Балтов е управлявал " Пирогов " безусловно непрозрачно
Конкретният мотив за отстраняването на шефа на " Пирогов " Асен Балтов е инспекцията на Здравната каса, която имаше един промеждутъчен док...

След като е направена равносметка се оказва, че харчовете по време на пандемията „ Пирогов “ са похарчили над 8.5 млн. лева за лекуване на пациентите. Тези разноски били безусловно наложителни, като медиците не са се опитвали да икономисват от лекуване. Проф. Балтов нито е виждал Стойчо Кацаров и не е имал контакти със заместник-министрите.

Ние виждаме какво се случи за тези два месеца и половина и се оказа, че министърът на опазването на здравето е някогашен ръководител на неправителствена организация, стартира да прави инспекции и да ликвидира управления, уточни Балтов. Присъединявам се към мнението на БЛС и УС на Софийската лекарска гилдия и желаеме оставката на шефа на НЗОК Петко Салчев, тъй като той си разрешава, откакто минаха двете талази сега да пуска инспекции, безапелационен бе проф. Балтов.

Проф. Балтов ще вземе ограничения и ще апелира уволнението си. В съда ще бъде потвърдено, тъй като на мен не ми се дава опция да пусна заявките си, посочи той. Оказва се, че аз съм незапознат, непрогледен и ръководя нелегално болничното заведение, недоволства някогашният шеф на " Пирогов ". 

Правят се внушения, опорки и служебният здравен министър се пробват да настроят обществото срещу нас. В последните два месеца и половина не се усилиха имунизациите, не сме готови за нова вълна и мисля, че доста хора ще схванат какво се случи през тези два месеца и половина -  опит за тотално дискриминиране на държавните лечебни заведения от служебния здравен министър и всички ние ще берем плодовете на неговия труд в идващите месеци, предизвести проф. Балтов.
 Проф. Асен Балтов нападна здравния министър доктор Стойчо Кацаров поради уволнението си Проф. Асен Балтов нападна здравния министър доктор Стойчо Кацаров поради уволнението си
Аз съм малко сюрпризиран, нощес го разбрах безусловно от медиите, с едно прессъобщение от здравното министерство, оповестено в 17:05 часа,...

Той уточни, че делта разновидността на инфекцията е тук, само че не се взимат ограничения за това.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР