В петия ден на нашия виртуален дневник ви представяме няколко

...
В петия ден на нашия виртуален дневник ви представяме няколко
Коментари Харесай

Представи си... 24-тия София филм фест

В петия ден на нашия виртуален дневник ви представяме няколко кино лентата от разнообразни стратегии на 24-тия " София филм фест ", които трябваше да се прожектират на 16 март и няколко дни преди този момент. Ще ги забележим. По-нататък, се споделя в обръщение на Стефан Китанов-Кита, шеф и продуцент на СФФ.

Майк Дауни е продуцент на " Как да имитираш война " и копродуцент на " Шарлатан ", само че също и ръководител на борда на Европейската кино академия, наследил позицията от Агнешка Холанд. В дневника на СФФ в уеб страницата на форума той показва кино лентата на Рудолф Херцог, участващ в интернационалния конкурс, като че ли ще го гледаме виртуално. Няма да вършим това, тъй като за нас смисълът на филмовите фестивали е в това публиката и създателите да могат да поддържат връзка между тях и да съпреживяват дружно посланията на движещите се изображения в кинозала и на огромен екран, показва Кита.

От Документалния конкурс представяме българския филм " Пасажери " на Здравко Драгнев и Цветан Драгнев. Този ден са планувани министър председателите на два български дебюта. " Пепел върху слънцето " показват с видеообръщение братя Калинови. А Явор Петков приказва персонално за кино лентата си " Дани. Легенда. Бог ".

Организаторите на фестивала напомнят със фотография връчването на Наградата на София на Столичната община на италианската легенда Франко Неро, а с филмов откъс - " Златната палма " от Кан " Зимен сън " на Нури Билге Джейлан, също притежател на Наградата на София. Филмът му бе показан същия ден през 2015 година от продуцента и другар на София и СФФ Зейнеп Атакан. В ден 5 в програмата на СФФ има 20 кино лентата.

Всички дни от Дневника на СФФ може да се проследят на https://siff.bg/bg/articles
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР