В петък сутринта в петролен склад в град Белгород избухна

...
В петък сутринта в петролен склад в град Белгород избухна
Коментари Харесай

Два украински хеликоптера удариха руска петролна база близо до границата с Украйна

В петък сутринта в петролен склад в град Белгород избухна голям пожар, единствено два дни откакто същият съветски район, граничещ с Украйна, беше разтресен от серия гърмежи в склад за муниции. ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Инцидентът е станал в административната столица на Белгородска област, ситуирана на към 35 км североизточно от границата с Украйна. Снимки и видеоклипове на пожара стартират да се популяризират в интернет към 6 ч. сутринта локално време.

Двама чиновници на обекта са потърпевши, само че съгласно районния началник Вячеслав Гладков раните им не са животозастрашаващи.

 

" Службите за незабавна помощ са на мястото на случая. Ще разберем повода за събитията по-късно ", съобщи Гладков в изказване в Telegram, като заяви, че жителите на три близки улици са евакуирани, до момента в който пожарникарите се борят да овладеят пожара.

 

По-късно Гладков твърди, че терминалът е бил ударен от " два украински военни хеликоптера, които са навлезли на територията на Русия, до момента в който са летели на дребна височина ". Точните детайлности за случая към момента не са изяснени.

По-рано тази седмица склад за муниции в близкото село Красный Октябр беше разтресен от няколко детонации, които не предизвикаха жертви измежду цивилното население, само че съгласно известията раниха четирима съветски военнослужещи. Някои украински медии настояват, че складът е бил изумен от ракета, само че съветските управляващи отхвърлят тези изказвания, като упрекват за случая във вторник вечерта евентуална " човешка неточност " Точната причина за гърмежите обаче остава незнайна.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР