В петък облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната

...
В петък облачността ще е разкъсана, преди обяд в източната
Коментари Харесай

Облачно време днес, но идва слънце и повишение на температурите

В петък облачността ще е раздрана, преди обяд в източната половина на страната - забележителна, най-вече ниска и тук-там там сутринта видимостта ще е понижена. Това съобщава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб вятър от север-североизток.

Преобладаващите оптимални температури ще са сред 11° и 16° .

В столицата оптималната температура ще е към 12°

Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

По Черноморието преди обяд ще има забележителна, най-вече ниска облачност, сутринта на обособени места видимостта ще бъде понижена. След обяд облачността ще се раздира. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9° . Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е раздрана, преди обяд в източните региони - най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. До обяд ще духа до мощен вятър от север-североизток, след обяд ще е сдържан. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към , на 2000 метра - към минус .

През почивните дни ще доминира слънчево време.

В събота над Югозападна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините е допустимо да превали едва. Вятърът ще стане южен, към момента ще е слаб. Ще стартира стопляне, само че сутринта в събота с ясно и съвсем безшумно време, минималните температури в доста региони ще са под и ще има слани. 

В неделя вятърът ще се усили и стоплянето ще е по-съществено; оптималните температури ще са сред 16° и 21° . По-късно денем от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което през нощта против понеделник ще обхване страната. В Северозападна България ще завали дъжд. 



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР