В петък Италия е отбелязала нов рекорден брой ваксинирани срещу

...
В петък Италия е отбелязала нов рекорден брой ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Италия отбеляза рекорд по ваксинирани срещу коронавирус

В петък Италия е отбелязала нов рекорден брой имунизирани против COVID-19, съгласно управляващите. Това слага страната на второ място в Европа по този индикатор.

" Вчерашният ден означи рекорден брой сложени дози за 24 часа от 600 000, до момента в който общият броят на поставените дози мина 37-милионната граница ", съобщи държавният орган, отговарящ за имунизациите. Италия е на второ място в Европа по брой на изцяло имунизирани хора, след Германия и пред Франция и Испания ", се прибавя в нея, представена от news.bg.

Този резултат се изяснява и с броя на имунизационните центрове. Броят на тези центрове е бил 1500 през март, само че в този момент е до 2666, а още 800 други се чака да бъдат отворени през идващите седмици.

Официалните данни на държавното управление сочат, че са приложени 37,06 милиона дози ваксини и са имунизирани 12,7 милиона души - или близо 24 % от популацията на възраст над 12 години.

Правителството обаче беше подложено на критика от специалист, че не е ваксинирало своите най-уязвими жители, а това е коствало хиляди животи.

Италия последователно облекчи рестриктивните мерки за COVID-19, отпусна нощния комендантски час и отвори заведения за хранене на закрито в заведения за хранене и питейни заведения, защото броят на случаите и смъртните случаи непрестанно понижава през последните седмици.

До момента Италия е записала 4 227 719 доказани случая и 126 415 смъртни случая, съгласно университета " Джон Хопкинс ".

Италия чака 20-процентно нарастване на броя на летните туристи през тази година през 2020 година, защото страната последователно облекчава рестриктивните мерки на Covid-19, обявиха от италианската федерация по туризъм в събота.

Летният сезон 2021 година е посочил първите признаци на възобновяване в бранша. Между юни и август се предвиждат 33 милиона идващи, дружно със 140 милиона нощувки в публични туристически структури, което е растеж от 20,8 % по отношение на 2020 година.

Това стана ясно след изследване на 2185 туристически компании.

Федерацията добави, че ще обезпечи на бранша към 12,8 милиарда евро доходи от туризъм.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР