В пет федерални германски провинции Алтернатива за Германия има рейтинг

...
В пет федерални германски провинции Алтернатива за Германия има рейтинг
Коментари Харесай

Германският президент говори за обезпокоително високите резултати на Алтернатива за Германия в проучванията

В пет федерални немски провинции " Алтернатива за Германия " има рейтинг покрай или над 30%, а за президента Франк-Валтер Щайнмайер числцифрите са " притеснителни ", сподели той винтервю за немската телевизия Цет Де Еф.

" Те (резултатите) не би трябвало да ни карат автоматизирано да класифицираме всеки сериозен въпрос като популизъм и десен екстремизъм ", сподели той.

Според него обществото би трябвало да се научи още веднъж " да води демократични разногласия между тях, без да избухва в ненавист и подстрекаване ". Въпреки това би трябвало да се демонстрира " схващане към обстоятелството, че хората имат въпроси и са обезпокоени ".

В момента " Алтернатива за Германия " повдига въпроси, на които " доста хора чакат отговори ", сподели Щайнмайер. Президентът показва въпросите, които всеки немец си задава и на които  би трябвало да отговори политиката и управлявщата коалиция: " Какво ще се случи с моята работа; по какъв начин ще се развива инфлацията; каква е позицията ни във войната на Русия против Украйна; по какъв начин ще се оправим с придвижването на бежанците по границите на Европа?

Щайнмайер уточни, че откакто мнозина показват своя митинг, давайки гласа си за " Алтернатива за Германия ", те имат и отговорност след избора си.

Всеки гласоподавател поема отговорност за това, което прави. И в случай че те укрепват партия, която способства за разпалването на дебатите, то това също е отговорност на жителя.

Ако обаче огромна част от гласоподавателите се отвърнат от ръководещите партии и даже най-голямата опозиционна партия като ХДС/ХСС не се възползва от това, тогава, счита Щайнмайер, " се случва нещо, което повдига въпроси ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР