В Пещера официално бе открита паметна плоча на Красимир Узунов

...
В Пещера официално бе открита паметна плоча на Красимир Узунов
Коментари Харесай

Илияна Йотова откри паметна плоча на Красимир Узунов в родната му Пещера

В Пещера публично бе открита паметна плоча на Красимир Узунов - български боен, публицист и публицист и анализатор на проблемите на Балканите.

Плочата беше открита от ръководителят на Народно събрание - Цвета Караянчева, вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Пещера.

Днес постоянно приказваме за единство, цитираме надписа на остарялата постройка на българския парламент „ Съединението прави силата ". Но колкото по-често го вършим, като че ли бягаме от отговорността към това обръщение. Красимир Узунов беше от дребното хора в България, в чиито думи за единение и национализъм нито за момент не прозвуча фалш, тъй като идваха от сърцето му на огромен патриот и българин. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри паметна плоча на родната къща на българския боен, публицист, публицист и анализатор.

„ От Тутракан до Петрич - всички познаваха Краси. Той напомни на поколенията имената на от дълго време забравени български герои. Сам почистваше войнишките монументи в България, които личната ни небрежност остави порутени. Краси е жив и през днешния ден посредством своите проучвания, книги, посредством неповторимия си почерк на историк и публицист, посредством двете си свидни чеда Агенция и Радио „ Фокус ", съобщи вицепрезидентът. Илияна Йотова посочи нишката на родолюбието, която Узунов съумя да наложи посредством своята медия, съумя да доближи и до българите в историческите ни диаспори.

„ Със снизходителната си усмивка Краси ни размахва пръст от горната страна със заканата: Стегнете се, България е по-важна от всички вас ", акцентира вицепрезидентът и прикани всички негови съидейници дружно да завършат започнатите от Красимир Узунов планове.

мо-рано Илияна Йотова организира среща с кмета на община Пещера Йордан Младенов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР