В Перу група местни коренни жители са взели за заложници

...
В Перу група местни коренни жители са взели за заложници
Коментари Харесай

Чуждестранни туристи са взети за заложници в Перу

В Перу група локални коренни поданици са взели за заложници няколко десетки пасажери на лодки за забавление, които нормално возят туристи от чужбина.

Перуанската осведомителна организация RPP Noticias оповестява, че похитителите, които са представители на локалното население от района Ураринас в провинция Лорето, са декларирали, че се пробват да привлекат вниманието към бездействието на управляващите на страната в битката с нефтения разлив.

Медиите посочват, че общият брой на хванатите пасажери на лодката е 70, в това число жители на Англия, Испания, Съединени американски щати, Франция и Швейцария, а евентуално и на други страни .
 Властите в Перу се борят с петролен разлив
Властите в Перу се борят с петролен разлив

Засегнати са и екологични резервати

Сред заложниците има най-малко едно бебе и една бременна жена, както и няколко души с друга степен на неработоспособност, оповестяват локалните медии.

Членовете на протестната група настояват, че една жена и две деца от коренното население са починали по-рано заради приключване на петрол от водопровод в река Кунинико в региона.

Активистите оповестяват за локалните медии, че възнамеряват да задържат хванатите туристи за към седмица.

" Настояваме държавното управление да стартира договаряния с общността Кунинико, в противоположен случай ще бъде изправено пред последици, за които президентът на Перу ще носи цялостна отговорност ", се споделя в манифеста им.

Представители на перуанските управляващи са изпратени в региона, с цел да се опитат да разрешат обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР