В Пернишка област до 11:30 ч. са гласували 9,4 на

...
В Пернишка област до 11:30 ч. са гласували 9,4 на
Коментари Харесай

В Пернишка област до 11:30 ч. са гласували 9,4 на сто от избирателите

В Пернишка област до 11:30 ч. са дали своят вот 9,4 на 100 от гласоподавателите, заяви представителят на Районната изборна комисия (РИК) Станислава Антова.

Най-активни са гласоподавателите в община Ковачевци , където до урните са отишли 24,2 % от имащите право на избор. Най-ниска към този момент е интензивността в община Перник, където правото си на глас са упражнили 8,6 на 100 от гласоподавателите. В Радомир все още са дали своят вот 10,6 % от гласуващите, Брезник - 9,9 %, Трън - 12,5 %, Земен - 16,9 %.

Към същия час на предходните избори на 2 октомври 2022 година интензивността на вота за Народно заседание в 14-и МИР-Перник е била 8,8 на 100.

Изборният ден в района протича умерено.

До момента в РИК са постъпили два сигнала за изборни нарушавания. Единият от тях визира нерегламентирана пропаганда пред секция в двора на Седмо учебно заведение в Перник. Другият е за жестоко отношение в секция в село Зидарци. Две са секциите в района, където поради проблем с машините е подхванато прекосяване към напълно книжен избор. Това са първа секция в пернишкия квартал " Мошино " и осемнадесета секция в радомирския квартал " Върба ".

Гишетата на паспортните служби в Перник и в районните ръководства в Радомир, Брезник и Трън работят до 19:30 часа през днешния ден, оповестиха от Областната дирекция на
Министерство на вътрешните работи.

Служителите на бранша ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, развалени или унищожени персонални карти и документи с изминал период, с цел да може жителите умерено да упражнят изборните си права. До момента шест души са получили такива.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР