В периода от 18 до 21 април Благоевград ще се

...
В периода от 18 до 21 април Благоевград ще се
Коментари Харесай

Благоевград става спортна столица на Югозапада! До дни започват Студентски олимпийски игри

В интервала от 18 до 21 април Благоевград ще се трансформира в спортна столица на Югозападна България, защото в регионалния център следва да се проведат Студентски олимпийски игри, съобщи кореспондент на " Фокус “.

На конференция Здравко Рашков, тазгодишния президент на клуб " Олимпикс “ към Американския университет в България описа, че това е най-големия състезателен клуб в университета. " Мисията ни е да накараме младежите още веднъж да спортуват. През образователната година организираме разнообразни спортни събития в университета и града. Клубът ни е към този момент на 19 години, като той е един от най-старите в университета. За поредна година ще организираме най-голямата студентска олимпиада в страната “, сподели още той.

Бригида Андонова, началник на отдел " Финанси и спонсорства “ към клуб " Олимпикс “ добави, че обичайно в събитието се включват освен студенти и преподаватели от АУБ, само че и възпитаници, студенти и жители от цяла Благоевградска област и страната.

В програмата на студентската олимпиадаса включени 18 спорта, измежду които футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт, тичане, щафета 4х100 метра, повдигане на тежести и канадска битка. " Включили сме още американска национална топка и спайкбол. Хубавото на олимпиадата е, че не всички спортове изискват сериозна физическа подготовка, авансово “, прибави Рашков.

Спортното събитие ще стартира на 18 април с тържествена гала в спортната зала на АУБ, като с изключение на музика и занимания, ще има и тържествено запалванена олимпийския огън.

Първите спортни надпревари ще стартират на 20 април (събота) с конкуренция по плуванев Спортен комплекс " Пирин “. В рамките на деня ще се организира и маратон на алеята в парк " Бачиново “, както и футболенмач, баскетболна среща и пукотевица от тройката в кампуса на АУБ в Благоевград. На 21 април събитието ще продължи на бейзболното игрище до благоевградския парк " Бачиново “. Състезанията ще стартират в 09.30 часа, а в 18.00 часа ще бъде церемонията по награждаване на спечелилите. Предвидени са общо 211 медала за състезатели в разнообразни спортове, които по традиция ще бъдат връчени от млад български състезател, чието име уредниците резервираха в загадка.

" Тук е мястото да благодарим на Община Благоевград и " Спортни парцели “, които ни спомагат със спортни терени “, сподели Андонова и добави, че с изключение на фокус върху спорта, събитието има и обществена устременост. Всяка година уредниците на игрите си избират благотворителнаинициатива, за която се набират средства. Тази година, с оглед олимпийскитеигри, акцията ще бъде в поддръжка на Националната параолимпийска организация.

За събитието АУБ ще си партнира с Регионалното ръководство на образованието в Благоевград и Югозападния университет " Неофит Рилски “, както и с Община Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР