В периода между 10 и 31 март производителите на плодове

...
В периода между 10 и 31 март производителите на плодове
Коментари Харесай

До края на месеца се чакат помощите за производителите на плодове и зеленчуци

В интервала сред 10 и 31 март производителите на плодове и зеленчуци могат да чакат заплащания по схемите за обвързана поддръжка в бранш „ Плодове и зеленчуци ”, сочи Индикативния график за заплащанията към земеделските стопани за Кампания 2022 година, които завършват до 30 юни, осведомят от Държавна фирма „ Земеделие “. Сроковете за доказване на осъществената от стопаните продукция за Кампания 2022 бяха удължени до 8 февруари тази година поради надграждане на електронните система на фонда.

От 20 март до 10 април пък се чака изплащането на средства по размер 10 „ Агроекология и климат “ по посоки „ Традиционни практики за сезонна паша – Пасторализъм “, „ Контрол на почвена ерозия “, „ Възстановяване и поддържане на непрекъснато затревени площи с ВПС “ и „ Опазване на застрашени от изгубване локални породи, значими за селското стопанство “.

Растениевъдите ще получат подкрепяне по направление „ Опазване на застрашени от изгубване локални сортове, значими за селското стопанство “ в интервала 20 май – 10 юни, допълват от ДФЗ.

До 20 март пък се чака заплащането за тютюнопроизводителите, които би трябвало да получат преходна национална помощ за референтния интервал 2007-2009 година Ставките за обособените сортови групи тютюн са избрани със Заповед на министъра на земеделието. Те остават същите както за предходните две години, защото утвърденият бюджет по схемата за Кампании 2020-2022 е еднакъв.

През март бе осъществено заплащане на дотациите по Схемата за преразпределително заплащане (СПП). Общо 52 501 аграрни стопани към този момент получиха над 107 млн. лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР