В периода 2014-2019 г. по Програмата за морско дело и

...
В периода 2014-2019 г. по Програмата за морско дело и
Коментари Харесай

За програмата за рибарство са получени 40 млн. лева

В интервала 2014-2019 година по Програмата за морско дело и риболовство в област Бургас са контрактувани общо 40 млн. лв.. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева на среща със аграрни производители в Бургас, част от осведомителната акция за Директни заплащания 2020 година Тя добави, че от тях 21 млн. лева са за планове, изпълнявани от общини.

„ 12 млн. лева са за осъществяване на тактиките за Водено от общностите локално развиване на трите Местни инициативни риболовен групи на територията на област Бургас. 7 млн. лева са за планове, изпълнявани от частни бенефициенти “, уточни още доктор Василева.

Тя заяви, че за същия интервал земеделските производители в региона са получили финансова поддръжка с европейски и национални средства в размер на 856 млн. лева Финансовата помощ е над 5,6% от общо предоставения обществен запас в земеделието за цялата страна за същия интервал.

Василева добави, че аграрният бранш образува към 4% от общата Брутна добавена стойност за стопанската система на региона през 2018 година, което е близо до междинното за страната. Тя акцентира, че за интервала 2014 - 2019 година площите, заети със зеленчукови култури в бургаско се усилват близо два пъти и половина, а тези с трайни насаждения с към 10%. Областта е обичаен производител на зърнени и маслодайни култури през 2019 година 86% от обработваемата земя е заета с тях. На територията й се намират близо 16% от всички площи с механически култури в страната.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР