В периода 20 - 22 април 2024 година Община Разлог

...
В периода 20 - 22 април 2024 година Община Разлог
Коментари Харесай

Община Разлог организира доброволческа инициатива “Усмихни Земята” и спортно предизвикателство “Плогинг в Разлог” по повод Световния ден на Земята

В интервала 20 - 22 април 2024 година Община Разлог кани всички поданици на град Разлог, да станат част от самодейността “Усмихни Земята ”, като почистят пространствата към своите домове и местата за публично прилагане.

В събота (20.04.2024 г.) Община Разлог предизвиква всички поданици на града да почистят пространствата към своите домове от ненужни движимости и боклуци, a от своя страна уредниците обезпечават транспортиране на събраните количества до Регионалното хранилище.*

През уикенда Община Разлог приканва всички поданици и посетители на града, да употребяват интензивно контейнерите за разделно събиране (виж виз. 2), като подкрепят процеса на преработване на стъклени, пластмасови и хартиени боклуци.

С цел да насърчи физическата интензивност измежду обществото и грижа към околната среда, на 22 април (понеделник) Община Разлог насочва и спортно предизвикателство към дребни и огромни, подкрепяйки положителните практики за чиста и устойчива среда, основани на шведските фитнес наклонност - Плогинг.**

Община Разлог кани всички искащи да се причислят към “Плогинг в Разлог ”, отделяйки най-малко 10 - минути за физическа интензивност и време - с цел да извървят минимум 5 000 крачки, до момента в който събират количество боклуци, локализиран в зоните за спорт и релакс, както следва:

езерото в местността “Саровица ” - 9:00 часа

стадион “Септември ” - 11:00 часа

В края на спортното предизвикателство, участниците - събрали най-вече чували с отпадък и извървели най-вече крачки, ще бъдат отличени със специфични награди.

По време на пролетното разчистване, Община Разлог дава чували и ръкавици на участниците и се *ангажира с извозването на събраните боклуци до районното хранилище, като за натоварването на същите ще се разчита на участниците в самодейността - да дават точна локация и часови диапазон за обезпечаване на транспорт (до 13:00 часа в събота).

Подкрепящите самодейността могат да заявят своето присъединяване, в период до 19.04.2024 година, във Facebook-страницата на Община Разлог, на имейл:или на тел.: 0747/80095, като посочат име, телефон и имейл за противоположна връзка, както и територията, която ще почистват. Чувалите и ръкавиците могат да бъдат получени от отдел,,Екология “ - Община Разлог, до 19 април (петък), от 8 до 12:00 и от 13:00 до 17:00 часа.
Плогинг е нова фитнес наклонност, която стартира в Швеция. Той свързва джогинг и събиране на отпадъци от пространството, в което хората упражняват. В България Плогингът се разпространява от доброволци към Асоциация за развиване на българския спорт /АРБС/, а от тази година и в партньорство със Спортен клуб “Академия Пирин ”. Най-доброто в Плогинга е, че с изключение на множеството калории, които се изгарят спрямо елементарен джогинг, в това време хората почистват и средата към себе си!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР