В период, когато пандемията от коронавирус разтърсва Турция и Европа,

...
В период, когато пандемията от коронавирус разтърсва Турция и Европа,
Коментари Харесай

Руснаци с COVID-19 летят да се лекуват в Турция

В интервал, когато пандемията от ковид раздрусва Турция и Европа, когато се вкарват строги ограничавания против разпространяването на заболяването, а тук-там не доближават болничните кревати, в редица турски лечебни заведения се одобряват пациенти с COVID-19 от Ирак, Иран, Грузия, Русия и някои европейски страни, написа турският в. " Сьозджу " в днешния си брой, съобщи Новини.бг.

Освен здравното министерство на страната, две частни компании дават санитарни самолети. Едната е Редстар, с катарско присъединяване, която разполага с пет на брой летателни апарата, а другата е S.O.S. Двете компании правили в последно време по 5-6 полета на ден, с които докарвали пациенти от Грузия, Русия, Ирак, от балканските страни и прочие, показва вестникът.

Същевременно не е известно от кое място транспортират пациенти самолетите, ангажирани от здравното министерство, нито какъв брой са до момента признатите с COVID-19 пациенти от чужбина. " Сьозджю " се базира на източници от компанията Редстар, съгласно които цената за услугите на санитарните машини варира сред 18 хиляди и 22 хиляди $. В Турция няма спънка за банкет на пациенти с положителен тест на COVID-19. Поради това не е належащо взимането на особено позволение от турското здравно министерство. Всеки, който заплати към 20 хиляди $ на компанията за хигиеничен аероплан, може да бъде докаран за лекуване, показва в. " Сьозджу ".

Според специалисти, представени в обявата, пациентите от чужбина се одобряват за лекуване в публичните градски лечебни заведения, а също и в някои частни лечебни заведения. Същевременно експертите обръщат внимание, че до момента в който в Китай и други страни пациентите с COVID-19 се подлагат на доста непоколебим надзор, в Турция за момента подобен няма. От страна на турското здравно министерство няма публична информация по отношение на изложените в материала сведения. Турският министър Фахреттин Коджа уточни тези дни, че без значение от мощния растеж в нарастването на случаите на ковид, заетостта на леглата в болничните заведения в страната е малко под 70 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР