В първите си дни на президентския пост Джо Байдън отмени

...
В първите си дни на президентския пост Джо Байдън отмени
Коментари Харесай

Край на абсурдните закони в САЩ против правото на аборт

В първите си дни на президентския пост Джо Байдън анулира някои политики на предшественика си Доналд Тръмп, които спираха работата и забраняваха финансирането на филантропични организации, единствено тъй като дават информация за аборта като допустима алтернатива.

" Това е доста, доста добра вест. Изпраща мощно обръщение, че репродуктивните права са човешки права ", съобщи Ивелин Опондо, шеф за Африка в Центъра за репродуктивни права. " Надявам се, че това ще разреши на доста клиники да се отворят още веднъж в Африка и да спасят живота на хиляди дами ", допълни тя пред фондацията Thomson Reuters, представена от " Дневник ".

Решението на Байдън ще освободи съвсем 9 милиарда $, блокирани в този момент под глобалната възбрана за финансиране на организации, предоставящи услуги или съвещания за аборти. Това спря финансирането на голям брой организации, от което са потърпевши изключително дамите в селските региони.

" Има умряли, които не са имали достъп до здравни институции, защото не са имали достъп до уреди. Те са умрели заради затруднения при бременност и раждане, както и затруднения от рискови аборти. "

Организациите обявиха, че политиката също е нараснала стигмата към абортите и е насърчила фанатичните групи за битка с абортите в международен мащаб.

" За страдание това няма да се промени за една нощ. Ще би трябвало да свършим доста работа в общностите, с цел да премахнем тази щета ", споделя Тендай Мафума, откривател от здравния център в Йоханесбург " Секция 27 ".

Антъни Фаучи, основен медицински консултант на Байдън, обяви пред Световната здравна организация, че решението на президента Байдън е част от " уговорката на новата администрация да пази здравето на дамите и да усъвършенства равенството сред половете ".

 
Пропагандата против абортите в Европа има явен гарант. И цена.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР