В първите дни на август професионални български графити художници ще

...
В първите дни на август професионални български графити художници ще
Коментари Харесай

Преобразяват подлеза на Централна автогара

В първите дни на август професионални български графити художници ще творят в подлеза, водещ към метрото на Централна автогара. Това са добре познатите в стрийт арта Arsek & Erase, Mouse, Glow, JahOne, Sten, Epik и Kotk. Всеки от тях има богат дълготраен и международен опит в градското изкуство, а работите им греят върху стени и обществени пространства на съвсем всички континенти.

Идеите им са обединени в обща идея, курирана смислово и цветово на повърхност от близо 300 кв. м. Кураторът на огромния стенна живопис е Николай Петров – Glow, чиято творба също ще бъде част от фестивала. Творческият бриколаж, чието основаване е подкрепено от Столичната община посредством стратегия „ Европа “ 2020, ще бъде приключен на 13 август и показан в онлайн тур, в който някои от самите художници ще опишат повече за творбите си.

В типичния си илюстративен и сюреалистичен жанр графити дуото Arsek и Erase ще пресъздадат върху стените на подлеза занимателни типажи от човешкия и животинския свят, гонещи „ последния “ експрес към незнайни завършения. Sten, чийто почерк се отличава с фантастични и митологични същества и тотеми, ще развихри спрейовете в основаването на присъщ тримерен обект, този път с централно изображение на нинджа мудра, която отключва вътрешната силата. Сключването на пръстите на ръцете в тази форма е мощно обръщение, което е в центъра на подлеза и сплотява всички образни хрумвания на дългата стената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР