В първата си година в ПСЖ Лионел Меси е бил

...
В първата си година в ПСЖ Лионел Меси е бил
Коментари Харесай

Меси донесе на ПСЖ невероятни приходи

В първата си година в ПСЖ Лионел Меси е бил доста по-полезен на новия си клуб отвън терена. 35-годишният аржентинец напусна Барселона предишното лято, откакто каталунците не съумяха да удължат контракта му поради финансовите си проблеми.

Пари Сен Жермен бе огромният печеливш в тази ситуация, тъй като си обезпечи услугите на седемкратния притежател на Златната топка.

Определено първият сезон на Меси в Париж не мина без спънки. Нападателят и ПСЖ завоюваха Лига 1, само че в Шампионска лига се провалиха. Лео способства едвам с 11 гола във всички шампионати.

Неслучайно една от огромните звезди във френския отбор беше остро подложена на критика, тъй като не можа бързи да се приспособява към новата среда, в която се озова.

Финансовите облаги за ПСЖ от прехвърлянето на Меси обаче са големи. Според Marca клубът е спечелил съвсем 700 милиона евро от идването на Лионел Меси. Само неговият трансфер довел до 10 нови спонсора.

Други съществени доходи пристигнали от продажбата на фланелки. 60% от продадените фланелки в клубния магазин са с името на Меси ПСЖ е продал над един милион фланелки – всяка на цена сред 79 и 140 паунда.

Маркетинговият шеф на ПСЖ Марк Армстронг призна, че клубът не може да отговори на голямото търсене.

„ Търсенето на фланелки се увеличи с 30-40%, само че поради доставките не можем да отговорим. Много хора си мислят, че сходни прехвърляния се избиват с продажбата на фланелки, само че не е тъкмо по този начин, тъй като мъчно се обезпечава изработването и доставките им. Не можеш да произведеш кой знае какъв брой повече фланелки “.

Освен финансово Меси мигновено подвигна репутацията и имиджа на ПСЖ. За малко време клубът израсна с обществените мрежи с общо над 15 милиона нови почитатели.

Меси набира скорост и се завръща във форма и може да докара още по-големи доходи на парижани през новия сезон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР