В парламентарната република председателят на НС трябва да за пример,

...
В парламентарната република председателят на НС трябва да за пример,
Коментари Харесай

Людмила Илиева : Росен Желязков не спазваше правилата

" В парламентарната република ръководителят на Народно събрание би трябвало да за образец, а не за неодобрение. Поредица от дейности, които предприе господин Желязков, ни увериха дефинитивно, че той не прави нищо друго в качеството си на ръководител на Народно събрание, освен да извършва заръките на Борисов и Пеевски ", каза депутатът от " - " Людмила Илиева в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите ѝ множеството дейности, направени от Желязков, са посочили, че той не съблюдава разпоредбите.

" Фрапиращ случай беше, че извършената процедура по гласоподаване оставката на ръководителя на Здравната каса. Имаме подадена оставка, в деня преди разглеждането, зам.-председателят отдръпва своята оставка. Оставката е персонална воля ", разясни Илиева.

По думите ѝ работата на Народно събрание не се блокира от това, че няма ръководител: " Има определени по подобаващ ред зам.-председатели. Служебният кабинет не остава безотговорен ".

Депутатът определи гласуваните промени в Конституцията като наложителни.

" Онзи ден се занимавахме с проблема " Боташ ". Кой го забърка? Служебните държавни управления на президента Радев. Това са контракти, обвързващи двете страни. Защо лицата, които са подписали контракта " Боташ ", сега заемат длъжностите на министри в актуалното служебно държавно управление? ", попита още Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея има чистка, като посочи, че " на всички равнища се освобождават лица, които са били назначени, тъй като са били подобаващи за длъжността ". 

" Г-н Стоянов загуби нашето доверие още при започване на времето, в което изпълняваше длъжността на министър на вътрешните работи поради неговите дейности. Притеснява ме това, че всеки човек може да е цел на медийни офанзиви. Всеки, правил закононарушение, да си понесе последствията ", настоя тя.

Прокуратурата се употребява като политическа бухалка и инструмент за крадене на бизнеси, акцентира Илиева. Като добави, че образците за това са доста.

" Натиск усещат всички жители. Имаме голям брой сигнали за този продължаващ през годините напън. Единствени ние желаеме да се оттласне България от дъното. Влизаме в тези избори с честно послание - колкото повече доверие получим, толкоз повече благоприятни условия за влияние върху политическата система ще имаме. Трябва да се поеме ангажимент към страната ни ", приключи депутатът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР