В парк Росенец протестиращи организират ново парти с плажуване край

...
В парк Росенец протестиращи организират ново парти с плажуване край
Коментари Харесай

Плажуване в третия ден на Доган сарай бийч фестивал

В парк Росенец протестиращи провеждат ново празненство с плажуване край резиденцията на Ахмед Доган, съобщи bTV.

За трети път стачкуващи се събират край парцела под надпис " Доган сарай бийч фестивал ". Протестното плажуване стартира в 11 часа. Те упорстват за унищожаване на железна ограда край плажа, на която има надпис " строителен обект ".

Днес обаче линията, която още няма публично статут на плаж, ги посрещна без ограда.

" Доган бълха го ухапала с тази ограда. Това са дребни, само че доста значими стъпки в вярната посока, посока на законността. Най-вече гражданското общество да повярва в личните си сили, че ние можем нещо, което е законно и е в нашите пълномощия, ние би трябвало да го желаеме и да го отстояваме от институциите ", сподели уредникът на митинга Асен Бонджев.

Оградата е сложена нелегално на държавна територия, пречи на пълноценното осъществяване на фестивала и достъпа до останалата част от плажа, сподели още Бонджев, представен от БНР. Той бе входирал искане до Община Бургас и регионална администрация за унищожаване на заграждението и се закани, че в случай че не бъде отстранена " може би пък ние ще я преместим ".

Плажуващите свободно се разходиха и по кея, за който Върховната административна прокуратура откри, че няма документи. За построения кей за яхти, към сегашния миг в Министерство на регионалното развитие няма утвърден капиталов план и издадено позволение за градеж за профилиран пристанищен обект - кей за яхти и лодки. От отчет на министър Росен Желязков се открива, че не е вписвано пристанище, оповестиха на 13 август от прокуратурата.

" Мястото е съвършено - закрито от североизток, тъй че обезпечава една спокойна морска вода, която няма талази и по тази причина идваме тук. Посещаваме го постоянно този плаж, към този момент свободно ", добави Николай Едрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР