В Париж започна хуманитарна конференция за Газа. По инициатива на

...
В Париж започна хуманитарна конференция за Газа. По инициатива на
Коментари Харесай

ООН за войната в Близкия изток: Организацията с критики и към двете страни

В Париж стартира филантропична конференция за Газа. По самодейност на френския президент Еманюел Макрон представители на към 80 страни и интернационалните организации ще се опитат да координират помощта и да преценяват - по какъв начин да оказват помощ на ранените в Ивицата?

Израел продължава военната си интервенция и заяви, че са унищожени 130 входа към тунелите на Хамас.

Нови израелски удари в Газа и тази нощ. В ранните часове на деня имаше детонация край болница Ал Шифа в Газа.

В същата болница заслон са намерили стотици палестинци. Въпреки разпореждането за евакуация, хората споделят, че няма да се подчинят, тъй като няма къде да отидат.

Продължава унищожаването на тунели и укрепления на Хамас. По думите на представителя на армията Хамас е изгубил контрола над северната част на Газа.

Той посочи, че няма да има преустановяване на огъня, само че Израел прави филантропични паузи в избрани моменти, с цел да разреши на жителите на линията да се придвижат на юг.

" Видяхме по какъв начин 50 000 поданици на Газа се реалокираха от северната част на линията Газа на юг. Те се придвижват, тъй като схващат, че Хамас е изгубил контрола над северната част и че на юг е по-безопасно. Няма преустановяване на огъня. Ние сме във война с Хамас ", съобщи Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че Хамас прави нарушавания, употребявайки хора за живи щитове. По думите му като се огледа броя на цивилните жертви в Газа, има нещо неправилно при израелските военни интервенции. Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права упрекна и двете страни във военни закононарушения.

" Хамас правят военни закононарушения, като не престават да държат заложници. Колективното наказване на Израел по отношение на цивилни палестинци също се равнява на военно закононарушение, както и противозаконната насилствена евакуация на цивилни жители ", добави Фолкер Тюрк, висш комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида.

Организация на обединените нации работи за увеличение на филантропичната помощ за линията Газа. Организацията предизвести, че за последните 18 дни единствено 630 камиона са съумели да влязат от Египет през пункта Рафа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР