В паралел с гръмките заглавия за раздяла на Кристиано Роналдо

...
В паралел с гръмките заглавия за раздяла на Кристиано Роналдо
Коментари Харесай

Меси бил решен да напусне Барса преди година

В паралел с гръмките заглавия за разлъка на Кристиано Роналдо с Реал Мадрид в каталунските медии припомниха по какъв начин Лионел Меси беше на прага да напусне Барселона през предишното лято. И от ново след правосъдни проблеми с данъчните управляващи в Испания.

Лятото на 2016 година в действителност беше стихийно за огромния водач на Барса, написа Mundo Deportivo. Южноамериканската мегазвезда претърпя два тежки удара, след които е поискал трансфер. На 27 юни националният отбор на Аржентина загуби финала за Копа Америка, а Лео изпусна една от дузпите. Минути по-късно разочарованият техничар съобщи с мъка: " Приключих с националния, не е за мен ". Десет дни по-късно пристигна е правосъдното решение, което осъди Ла Пулга и татко му Хорхе на 21 месеца затвор.



Номер 10 бил мощно ядосан, настоявайки, че е почтен. Майсторът от Росарио махнал с ръка и решил, че е време да смени клуба, с цел да презареди. Меси даже изискал трансфер в Манчестър Сити, където да се събере с Джосеп Гуардиола. От " Камп Ноу " изрично отказали да се приказва за договорка и пробвали по всевъзможен метод да го убедят да остане. Клаузата от 250 милиона евро също се оказала препъникамък, защото " жителите " били подготвени да извадят " единствено " 150.

На 18 юли президентът на " лос кулес " Джосеп Мария Бартомеу и дясната му ръка Хорхе Местре се качили на аероплан до Съединени американски щати, с цел да беседват с Хорхе Меси. Въпреки опитите диалогът приключил без положителни сигнали. Ден по-късно вечерта Бартомеу и Местре били в къщата на Лео в Кастелделфелс. След повече от три часа диалози шефовете на каталунския клуб почнали да виждат светлина. Луис Суарес също доста оказал помощ. Ден по-късно уругваецът гостувал в дома на Меси, двамата разговаряли обширно, а по-късно си поиграли и с топка.

 Когато аржентинецът оповестил, че ще редуцира ваканцията си с една седмица, всички от " Камп Ноу " поели надълбоко въздух. Номер 10 смени прическата и реши да постави ново начало, въпреки и в същия клуб. Година по-късно Лео е доста покрай нов контракт, който ще го задържи в Барселона до 2021 или 2022 година. Испанските медии се питат дали и Кристиано няма да промени решението си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР