В*ойна между Израел и Иран може да повиши цените на

...
В*ойна между Израел и Иран може да повиши цените на
Коментари Харесай

Цената на нефта може да изхвърчи до баснословните 130 долара за барел

В*ойна сред Израел и Иран може да увеличи цените на петрола до колосалните 130 $. За да се осъществя тази прогноза, би трябвало да бъдат изпълнени няколко условия.

CNBC написа, че директен боен конфликт сред Израел и Иран до 2025 г може да провокира доста нарастване на цените на петрола, съгласно прогнозата на Bank of America. Ако военните дейности се проточат дълго време и обиден енергийната инфраструктура, тогава би трябвало да чакаме нарастване на цените на " черното злато “ с 30-40 $ за барел.

В същото време цената на петрола Brent може да скочи до 130 $ през второто тримесечие на тази година, до момента в който цената на американския нефт ще скочи до 123 $. Този сюжет допуска, че производството на нефт в Иран ще намалее с 1,5 милиона барела дневно заради войната.

ОПЕК+ в последна сметка ще стартира да пуска повече барели, само че това ще докара до понижаване на свободния потенциал на групата. В резултат на това през 2025 година цената на петрола вид Brent ще бъде 100 $, до момента в който американският ще падне до 93 $.

Американският недопечен нефт сега се търгува под 85 $, а петролът Brent падна под 90 $ за барел, защото фючърсите губят облагите, получени при започване на ралито.

Анализаторите предизвестиха, че реакцията на пазара към нарастването от предишния уикенд е приглушена и " може да не отразява средносрочните стопански и геополитически последствия “ от директната офанзива на Иран против Израел.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР