В отворено писмо до вицепремиера Валери Симеонов Валери Симеонов е

...
В отворено писмо до вицепремиера Валери Симеонов Валери Симеонов е
Коментари Харесай

КРИБ с отворено писмо до Николина Ангелкова и Валери Симеонов

В отворено писмо до вицепремиера Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила и до министъра на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила КРИБ упорства за осъществяване на необятна социална полемика по механизма за ръководство на морските плажове, в това число по предложенията за унищожаване на преместваемите обекти от плажовете по Черноморието.

Публикуваме цялостния текст на отвореното писмо без редакторска интервенция:

„ Членовете на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България с неразбиране наблюдават опитите за тотална промяна на механизма за ръководство на морските плажове и то тъкмо в годината, в която това ръководство потвърди, че може и носи финансови позитиви за стопанската система на България.

Напоследък сме очевидци на искрено популистки изявления, които щяха да останат единствено в областта на неприятния звук, в случай че не се обличаха и със законодателни начинания.

Предложенията за унищожаване на преместваемите обекти от плажовете по Черноморието, стимулирани като борба против авторитетни компании по места, няма да реализират нищо друго с изключение на облагодетелстване отново на частни ползи, само че на други стопански субекти.

Като една от водещите работодателски организации, защитаващи ползите и на дребния и междинен бизнес, изрично заявяваме, че цялостното унищожаване на преместваемите обекти е извънредно нездравословно и ще докара до банкрут на стопански субекти, формиращи гръбнака на дребния и междинен бизнес. А той към този момент, въпреки и по-бавно, сподели, че излиза на ярко.

Туризмът е прекарване за гостите ни от чужбина, само че той е и фотография на страната ни. Грешките в туризма се отразяват незабавно и то ненадейно бързо и на икономката. В България от демократичните промени до в този момент се водят политики, които целят да насърчат предприемаческия дух измежду дребните и междинни компании. Но стъпките дребните да станат междинни от време на време стартират тъкмо от „ преместваемата “ търговия и услуги на дребния плаж.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България се афишира изрично срещу политики, които имат подозрителен резултат, само че пък с евентуален риск да затруднят български бизнесмени.

КРИБ упорства за осъществяване на необятна социална полемика по тази тематика и е подготвен интензивно да взе участие в нея със своите членове браншови организации и самостоятелни компании в бранша “, приключва отвореното писмо на КРИБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР