В отворено писмо до премиера Бойко Борисов в петък най-голямата

...
В отворено писмо до премиера Бойко Борисов в петък най-голямата
Коментари Харесай

КРИБ настоява Манолев да стане министър на транспорта

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов в петък най-голямата работодателска организация КРИБ разгласи, че поддържа Александър Манолев за министър на превоза.

Номинираният за министър на превоза Александър Манолев заяви в четвъртък, че ще помоли министър-председателя Бойко Борисов да отдръпна кандидатурата му.

"Причината за това е координираната офанзива, която се организира против мен от една избрана група. От момента, в който номинацията ми бе оповестена, със скалъпени изказвания и без никакви доказателства се пробват очевидно да блокират работата ми в Министерство на превоза. По този метод се нападна освен мен като кандидатура, само че и целия кабинет. Давам си ясна сметка, че всички тези съшити изказвания нямат нищо общо с истината, а в противен случай има доказателства тъкмо в противоположната посока – те обаче очевидно не са от интерес. /.../ Явно някой се тормози от промените, от политиката, която бих провеждал в Министерството на превоза. Не мога да позволи да ме вкарат в пояснителен режим, още по-малко ГЕРБ и премиера ", сподели Манолев.

Преди да насрочи конференцията, на която разгласи, че се отдръпва, за Манолов излезе обява, в която се твърди, че има съмнителни връзки в предишното си. Според обявата Манолев и татко му - някогашен митничар и дълготраен кмет на село Кулата, са спечелили публични поръчки от държавни енергийни компании за десетки милиони.

"Бихме желали да изразим нашата поддръжка за настоящия заместник-министър на стопанската система господин Александър Манолев. В досегашната ни взаимна работа с него в качеството му на заместник-министър на стопанската система имаме реализирани доста положителни резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, в това число и в елитни европейски образователни заведения, познанията му на европейския и международен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме. Убедени сме, че той ще бъде доста добър министър на превоза, осведомителните технологии и известията, поради на всичко, изложено нагоре ", се споделя в позиция на работодателската организация.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР