В отговор на опасенията за повишаване на цените Никозия представи

...
В отговор на опасенията за повишаване на цените Никозия представи
Коментари Харесай

В Кипър борят високата инфлация с 5 мерки

В отговор на опасенията за повишение на цените Никозия показа набор от целенасочени и широкообхватни ограничения, ориентирани към облекчение на финансовото натоварване на жителите .

Това разкри " Та Неа ".

Тези ограничения, оповестени след изключително съвещание на кабинета, управлявано от президента Никос Христодулидис и министъра на финансите Макис Керавнос, включват удължение на целевите дотации за цената на електрическата енергия за май и юни и продължаващо понижаване на цените за електрическа енергия.

Мерките включват още еднократна дотация за разноските за гориво за семействата, които дават отговор на изискванията, която ще бъде разпределена през април, май и юни.

Никозия също по този начин ще разпредели еднократна помощ от 100 евро за получателите на помощи и ще усили помощите за пенсионери с ниски пенсии със 100 евро на месец, с което ще подкрепи 28 000 лица.

Президентът Христодулидис акцентира уговорката на държавното управление за справяне с бедността както с целенасочени, по този начин и с широкообхватни начинания, като се базира на предходни финансови пакети на обща стойност 255 млн. евро, и добави, че ограниченията ще обезпечат облекчение на най-засегнатите от повишението на цените.
 Кипър сменя четирима министри след кавги
Кипър сменя четирима министри след кавги

Уволнени са министрите на опазването на здравето, правораздаването, защитата и земеделието

Петте ограничения, за които е взето решение, имат за цел да балансират премахването на нулевата данъчна ставка върху потреблението на горива в края на март .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР