В отговор на избухването на войната в Украйна, Тайванският Съвет

...
В отговор на избухването на войната в Украйна, Тайванският Съвет
Коментари Харесай

Съветът по континенталните въпроси на Тайван следи отблизо действията на Китай

В отговор на експлоадирането на войната в Украйна, Тайванският Съвет по континенталните въпроси съобщи, че следи от близко събитията в Китай и динамичността през пролива.

Заместник-министътър и представител на Съвета Чиу Чиу-ченг съобщи по време на конференция, че държавното управление следи вътрешните и външните дейности на Китай и прави оценка тяхното въздействие върху сигурността на Тайван. Правителството на острова подхваща разнообразни ограничения за поддържане на сигурността в Тайванския пролив и стабилизиране на националната стопанска система.

Чиу се възползва от опцията да отговори на Ма Сяогуанг, представител на Китайската работа по въпросите, свързани с Тайван, който по-рано тази седмица сподели, че съпричастността на Тайван към Украйна е самодоволна, защото „ Тайван е неделима част от Китай “ и по този метод „ казусът с Тайван е част от вътрешната политика на Китай “.

Чиу отхвърли това изказване с думите: „ Ние изрично се противопоставяме на това “. Той акцентира, че историческите обстоятелства, интернационалното право и настоящето статукво на връзките през пролива потвърждават, че Тайван е суверенна страна и в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР