В остро писмо чрез медиите до премиера Институтът за пътна

...
В остро писмо чрез медиите до премиера Институтът за пътна
Коментари Харесай

НПО настоява: Правителството спешно да се заеме с пътната безопасност

В остро писмо посредством медиите до премиера Институтът за пътна сигурност упорства държавното управление незабавно да прегледа аргументите за неналичието на отчети за положението на пътната сигурност у нас. Писмото на института е изпратено до медиите с претекст, че на всички предходни не е имало отговор от страна на страната.

Усилията за понижаване на пътнотранспортния травматизъм в страната водят до тревожни резултати, считат от организацията и настояват, че няколко министри редовно не извършват законовите разпореждания.

Контролните органи на пътнотранспортната система би трябвало да положат оптимални старания, с цел да обезпечат сигурността на всички жители и всеки от участниците би трябвало да е подготвен да се промени, с цел да се реализира сигурност. Ако участниците в придвижването не съблюдават правилника и наредбите, отговорността се трансферира върху доставчиците на системата, настояват от института.

След седмица на умишлен конгрес от института ще изискат среща с Кабинета, с цел да бъде разисквана пътна карта за развиването на сигурността на придвижването по пътищата в интервала 2018-2020 година

Освен това от организацията оферират да бъде основан експертен орган, който да създава единна и координирана държавна политика в тази тенденция, а също така да бъдат въведени и критерии и стандарти за пътна сигурност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР