В основата на всяко поражение лежи морален пробив, чуждопоклонство, продажност,

...
В основата на всяко поражение лежи морален пробив, чуждопоклонство, продажност,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Години наред неграмотни и користни експерименти с въоръжените сили

„ В основата на всяко проваляне лежи честен пробив, чуждопоклонство, подкупност ”, уточни президентът

В Европа бушува война, невиждана по мащаби и залог. България навлезе в тези рискови времена след години на необразовани и користни опити с въоръжените сили, с насаждани илюзии, че войните са част от предишното, че попрището на военнослужещия е безперспективно, а армията е отживялост. Политическият хайлайф дълго пренебрегваше рисковете в средата за сигурност. Бездействието и пагубните решения бяха измивани в груповата безнаказаност. Това сподели президентът Румен Радев на парада по случай 6-май.

„ Като президент и висш главнокомандващ на въоръжените сили, като офицер и пълководец от Българската войска желая да заявя, че развиването на въоръжените сили и войната не търпят дилетанщина и лековерие. Достатъчно са печалните образци в предишното, когато българският боец и българският народ са плащали политическата изгода и лековерие, липса на предвидливост ”, уточни президентът.

Радев цитира исторически потвърден принцип във военната тактика - „ една цитадела най-лесно се завладява от вътрешната страна ”. „ В основата на всяко проваляне лежи честен пробив, чуждопоклонство, подкупност, обезверяване, публичен ерес. Все неща, от които обичайно страдаме, само че за които скъпо плащаме ”, съобщи той.

Държавният глава акцентира, че Гергьовден е изключително значим празник: „ В Деня на Св. Георги Победоносец означаваме единението на народ и войска. Припомняме си, че в историческата стихия би трябвало да сме сплотени зад националния интерес, с цел да съхраним своя живот и този на околните ни, да опазим нашия дом и просвета ”, сподели в словото си Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР