В осъдително решение срещу нашата страна е постановено от международен

...
В осъдително решение срещу нашата страна е постановено от международен
Коментари Харесай

Знаков обвинител даде рецепта за разследването на главния прокурор

В неоправдателно решение против нашата страна е постановено от интернационален съд, че няма кой да проверява основния прокурор. Държавата ни в действителност би трябвало да откри решение на това ". Призивът насочи някогашният и.д. основен прокурор и шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов пред Нова телевизия.

По думите му, в случай че в българската Конституция е записано, че има основен прокурор и това не може да бъде променено, би трябвало да се замислим какво съставлява фигурата на основен прокурор и за какво би трябвало да заема такова основно място в публично политическия живот. " Трябва да се измисли подобен вид, че никой да не знае името на основен прокурор. И въобще дали би трябвало да съществува такава фигура, от която да зависи всяко едно следствие и обвиняване в страната ", уточни Найденов.
-->
Според него не би трябвало въобще да се стига до обвиняване против обвинител номер 1. Да е очакван подобен ред, че да не се стига до разискване на сходно нещо. Не може да приказваме сега, че основният прокурор ще извърши закононарушение, само че в случай че това се случи, би трябвало несъмнено да има механизъм, който разрешава този човек да е наедно подложен с всички останал, изясни Бойко Найденов.

Той не знае за какво никой парламент досега не е изработил подобен механизъм. " Всички знаят каква е задачата и какви са методите това да бъде решено, само че очевидно няма воля да бъде свършено ", разяснява още Бойко Найденов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР