В опит да се пребори в нарастващите цени на горивата

...
В опит да се пребори в нарастващите цени на горивата
Коментари Харесай

Заради цените на горивата: Всяка първа неделя от месеца колите ще са забранени в цяла Албания

В опит да се пребори в възходящите цени на горивата и да успокои недоволството на жителите албанското държавно управление разгласи, че от 3 април във всеки град в страната ще има ден свободен от коли всяка първа неделя на месеца, оповестяват порталът Екзит и Българска телеграфна агенция.

Новината идва в миг на световна енергийна рецесия и рецесия с горивата, която тежко удари Албания, където цените на бензина доближиха едни от най-високите равнища на континента, предизвиквайки продължаващи повече от седмица митинги в цялата страна. След като Русия нахлу в Украйна цените на горивата в Албания фрапантно се усилиха. В една от най-бедните страни в Европа с минимална заплата от единствено 240 евро месечно цените от над 2 евро за литър бензин засегнаха тежко бизнеса и фамилиите.

В композиция с увеличението на цените на питателните артикули до 40% това докара до всеобщи митинги в цялата страна, които не престават повече от една седмица. Исканията на протестиращите за унищожаване на Данък добавена стойност и понижаване на налозите бяха отхвърлени от държавното управление. Вместо това бе основан Съвет за наблюдаване и установяване на цените, отбелязва Екзит. 
/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР