В опит да проследи ефекта от туитовете на американския президент

...
В опит да проследи ефекта от туитовете на американския президент
Коментари Харесай

JP Morgan ще следи как влияят туитовете на Тръмп върху финансовите пазари

В опит да наблюдава резултата от туитовете на американския президент Донлад Тръмп върху финансовите пазари, банката JP Morgan сътвори специфичен показател „ Volfefe index “. Индексът ще проучва по какъв начин изявленията на президента оказват въздействие върху неустойчивостта на лихвените проценти в Съединени американски щати, осведоми Bloomberg. JP Morgan откри, че загадъчния "covfefe " туит на Тръмп, изяснява по-голямата част от съмненията на лихвите по 2-годишните и 5-годишните щатски облигации.

„ Логично е, защото огромна част от туитовете на президента са съсредоточени върху Федералния запас, защото комерсиалното напрежение на първо място влияе върху краткосрочните стопански резултати, а също по този начин и реакцията на Фед към сходно развитие”, пишат създателите на отчета на JP Morgan.

Пазарните известия на Тръмп най-често са ориентирани към търговията и паричната политика, като съдържат основните думи „ Китай “, „ милиард “ и „ артикули “. Тези туитове обаче все по-рядко получават позитивни реакции, като лайкове или споделяния, от почитателите на президента в Туитър.

Навиците на Тръмп в Twitter

От избирането си през 2016 година Тръмп е разгласил приблизително по към 10 туита дневно пред близо 64 милиона почитатели - общо 14 000, от които над 10 000, оповестени след встъпването му в служба през 2017 година От към 4 000 туита, зародили по време на пазарната търговия от 2018 година досега, едвам 146 туита са повлияли на пазара.

Повечето изявления на Тръмп са в интервала до 14:00 на обяд локално време, като туитовете в 3:00 сутринта също са постоянно срещани, съгласно отчета на JP Morgan. "Дните, когато Тръмп туитва доста, са свързани и с негативна възвръщаемост на фондовите тържища ", считат от Bank of America.

Twitter интензивността на Тръмп може да нарушава салдото на пазарите с офанзиви против търговията в Китай или против Федералния запас, само че това към момента въздейства добре върху фондовия пазар като цяло. Dow е повишен с 42% от президентските избори през 2016 година и с 31% от встъпването на Доналд Тръмп в служба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР