В опит да лобира пред премиера на Бавария за бъдещ

...
В опит да лобира пред премиера на Бавария за бъдещ
Коментари Харесай

Борисов обясни на баварския премиер: Не съм като Орбан

В опит да лобира пред премиера на Бавария за предстоящ цех на BMW у нас, Бойко Борисов изясни какъв брой " дисциплинирана към Европа " е страната ни за разлика от Унгария. Обран ми е другар, питате ме дали ще потегли по неговия път - отговорът ми е твърдо " не ". Гласувах за замразяването на участието му в ЕНП, съобщи Борисов след срещата си през днешния ден с баварския си сътрудник Маркус Зьодер. Той даже скастри госта си, че автомобилният колос има цех в Унгария, макар че Виктор Орбан показвал пренебрежение към Европейския съюз.
" Ако Виктор Орбан и Салвини вършат пакт за Нова Европа, тогава за какво BMW направи цех в Унгария, откакто е подобен? Ние вършим старания в този момент за цех за коли и в България, и тук Германия и Бавария могат да покажат своето отношение ", бе логиката на Борисов. По думите му " в случай че Германия направи тази стъпка към нас, ще покаже отношението си към тези, които са били сполучливи, дисциплинирани към Европа ".
След това министър председателят съобщи, че единствено при държавните управления на ГЕРБ " България е доста прогнозируема - твърда европейска и атлантическа устременост ".
После Борисов се трансферира и към енергийната си политика. " Имаме и разлики с Германия - ние не построихме " Южен поток ", а вие направихте " Северен поток ". Сега се надяваме нашият газов хъб " Балкан " да бъде подсилен същински и от вас, с цел да можем и ние да останем в газово -разпределителната система, която се построява ", примоли се българският министър председател.
На въпрос дали Бавария поддържа включването на България в Шенген, баварският посетител акцентира: " Аз към този момент споделих, отговорът дадох на сътрудника от " Зюддойче цайтунг ": да, поддържаме! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР