В около 40 избирателни секции във Варна и областта има

...
В около 40 избирателни секции във Варна и областта има
Коментари Харесай

В около 40 избирателни секции във Варненско има проблеми с машините

В към 40 изборни секции във Варна и региона има проблем с машините за гласоподаване. Това сподели ръководителят на РИК Велин Жеков, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Има много машини, където изобщо не е излязла квитанция или е излязла единствено празна квитанция, или част от разписката, или единствено хеш код. Не е отразен вотът на гласоподавателя. Според последното напътствие на ЦИК обаче, в случай че след гласоподаване на гласоподавател се случи сходен проблем с машина, гласоподавателят към този момент ще се позволява наново да гласоподава по желание “, изясни Жеков.
Председателят на РИК посочи, че в някои от секциите, където е открит недостатък при машините във връзка с разписките след извършен избор, казусът се е повторил по 4 – 5 пъти. Отстраняван е от механик и след няколко сполучливи гласувания е възниквал още веднъж.

Между 35 и 40 секции се е случило това.

„ Освен това има към 10 машини, които изобщо не са почнали сутринта да работят или са завършили поради механически проблем, тъй че въобще да не може да бъде гласувано и да не могат да бъдат употребявани “, сподели Жеков.
Освен сигналите за машините има и такива, свързани с параваните. На места има открита неправда, само че тя не е повлияла тайната на вота.

Сигналите за нередности и проблеми до РИК в изборния ден са към седем.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР