В офиса събираме разделно и предаваме тази култура на всички

...
В офиса събираме разделно и предаваме тази култура на всички
Коментари Харесай

Владо Николов: Отказахме се от пластмасовите чаши и сламките

В офиса събираме разделно и предаваме тази просвета на всички сътрудници и клиенти, споделя мениджърът „ Продажби и маркетинг “ в Maxxium.
1. Вашата компания търгува с опаковани артикули. Каква част от опаковките ви се рециклират?
Изпълняваме прецизно законовите разпореждания по преработване на опаковките и отпадъците. Членуваме в „ Екопак България “ от 2006 година, повече от 13 години. Ние предлагаме вносен алкохол и пенливи виновност. 96% от общия размер в тонаж се пада на стъклото и към 4 % - на хартията.
Изключително сме удовлетворени от партньорството си с „ Екопак България “ и в годините сме построили чудесни връзки. Най-голямата организация за ръководство на боклуци от опаковки ни даде контейнери за разделно събиране още в самия старт на нашето участие и това с годините възпита отговорно отношение към събирането и преработването на опаковки измежду чиновниците на компанията.
2. Каква част от опаковките, които вие произвеждате, се рециклират?
Внедряването на нововъведения и нови технологии от сътрудниците ни производители за последните 10 години сензитивно се усили. По-леки бутилки от стъкло, етикети и кашони, при чието произвеждане се отделят по-малко нездравословни излъчвания – това е бъдещето на промишлеността. В по-далечен проект чакам по-радикална смяна - въвеждане на опаковки, които в наши дни виждаме единствено в галактическата промишленост и научната фантастика.
3. Какво е екологичното ви държание като компания в ежедневния развой на работа?
Самият аз твърдо имам вяра, че всеки оставя отпечатък в средата, в която живее. Събираме разделно както в офиса, по този начин и у дома. Мога да дам образец, че се отказахме от потреблението на пластмасови чаши в офиса и употребяваме единствено стъклени и порцеланови чаши. На всички събития, в които вземат участие марките, представлявани от Maxxium, заобикаляме използването на сламки. Обясняваме на потребителите резултата от неналичието на този до неотдавна всеобщо употребен признак. Хартията се събира разделно. Опитваме се да предаваме фирмената ни просвета на всеки клиент или посетител в офиса. Изпитвам персонално задоволство, че децата ми са възпитани в тази тенденция и че самите те са осъзнати в отношението си към заобикалящата ни среда и са наясно с изгодата от разделното събиране на отпадъците в всекидневието.
4. Коя е еко самодейността, с която се гордеете най-вече?
През последните няколко години посредством един от нашите планове „ Уиски Фест София “ създадохме самодейност за увеличение на зелените площи в София, включвайки се в самодейността Новата гора на София. С сътрудници персонално взехме присъединяване в самодейността да засадим над 1 000 дръвчета край Суходол. В централната част на София дузина дъбови дръвчета откриха мястото си в градината зад Сити Парк Център. За последните три години благодарение на „ Екопак България “ достигнахме до над 15 000 души, а по време на фестивала вършим по този начин, че всеки клиент да стане част от концепцията за по-чиста околна среда.
5. Планирате ли нови екологичните начинания със чиновниците си?
Разбира се, ще садим още дръвчета. Смятаме да покачваме и успеваемостта при шофиране на служебните коли като подменим автопарка с коли с по-нисък разход на гориво и по-малко въглеродни излъчвания. Насърчаваме и потреблението на различни средства за напредване като електрически скутери, да вземем за пример. Самият аз се придвижвам от време на време с велосипед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР