В офиката се съдържат около 25 биологичноактивни вещества, включително витамини,

...
В офиката се съдържат около 25 биологичноактивни вещества, включително витамини,
Коментари Харесай

Тази народна рецепта лекува успешно хемороиди

В офиката се съдържат към 25 биологичноактивни субстанции, в това число витамини, минерали, органични киселини, които оказват помощ на човек бързо да се възвърне от всевъзможни простудни болести.

Освен това офиката намалява кръвното налягане и равнищата на холестерола в кръвта, има лек диуретичен резултат.

Много положително слабително средство е, изключително за възрастни хора, които постоянно страдат от страничните резултати на фармацевтичните препарати.

За кого е противопоказана?

Заради изобилието от танини офиката е противопоказана при пациенти с нараснало съсирване на кръвта, тромбози при разширени вени, гастрит и пептична язва в острия им етап.

Съвет

Ако желаете да употребявате офиката като лекарство, по-добре е да наберете плодовете й преди измръзването на целия грозд - по този начин ще съхраните по-голямата част от потребните й субстанции.

Но в случай че задачата е да си ги хапнете вкусно, тогава би трябвало да наберете плодовете след първите слани, преди да замръзнат изцяло, написа zdrave.to.
Изпитана рецепта: Сок при хемороиди
Кръвоспиращите свойства на офиката може да употребявате за лекуване на хемороиди, в случай че заболяването не е съпроводена от тромбоза. Изстискайте сока от пресните или размразени плодове и вземайте по 50 мл, 3-4 пъти дневно.

Съхранявайте сока в ледник не повече от 3-5 дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР