В ОДМВР-Русе са планирани е се реализират комплекс от дейности,

...
В ОДМВР-Русе са планирани е се реализират комплекс от дейности,
Коментари Харесай

Русенската полиция с мерки за безопасността и сигурността на подрастващите през новата учебна година

В ОДМВР-Русе са планувани е се осъществят комплекс от действия, ориентирани към сигурността и сигурността на подрастващите през новата образователна година. В постройките на учебните заведения са осъществени инспекции на системите и оборудванията, свързани с сигурността. Направен е оглед на регионите към образователните заведения, уличното осветяване, пътната маркировка, сигнализацията и защитните парапети. Изпратени са уведомителни писма, според наредбите на член 66, ал.2 от Закона за Министерство на вътрешните работи за премахване на установени пропуски и/или предприемане на спомагателни предохранителни ограничения. Проведени са срещи с представители на Регионалното ръководство на образованието, общинските администрации и с шефовете на образователните заведения. Предприети са и съответни дейности за обезпечаване на полицейско наличие с оглед застраховане на публичния ред и сигурността в регионите на образователните заведения.

Даден е ход и на обичайна полицейска акция „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “. Тя ще продължи до края на октомври, а задачата ѝ е да се лимитират предпоставките за пораждане на пътнотранспортни катастрофи с деца.

Седмицата от 16 до 22 септември е оповестена за Седмица на детската пътна сигурност под наслов „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай разпоредбите “, а 20 септември е избран от ROADPOL за Ден без жертви на пътя.

В рамките на акцията, както и през цялата образователна година, е планувано да се обезпечи полицейско наличие и засилен надзор в регионите към учебните заведения преди и след края на образователните занятия. Екипите ще наблюдават освен автомобилния трафик, само че ще се намесват и при рисково държание на деца и възпитаници на платното.

Предвидено е изнасянето на беседи по пътна сигурност през цялата образователна година в учебните заведения и детските градини в региона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР