В Одеска област четирима украинци се опитаха да преминат нелегално

...
В Одеска област четирима украинци се опитаха да преминат нелегално
Коментари Харесай

Четирима украинци се опитаха да преминат границата, хванаха ги

В Одеска област четирима украинци се пробваха да преминат незаконно границата с Молдова в режим на военно състояние. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Украйна.

Граничните служители на реда от Белгород-Днестровския пункт забелязали четирима мъже, които се пробват да преминат нелегално държавната граница. Нарушителите са локални поданици от най-близкото обитаемо място в Одеска област. Те почнали своето „ странствуване “ измежду нощ, защото се надявали на сполучлив излаз и да останат незабелязани.

Служители на отдел " Фараоновка " разкрили четирима украинци благодарение на термовизионна камера и незабавно почнали да упорстват нарушителите да спрат. Те не реагирали по никакъв метод на апелите на граничарите, а по-късно почнали да бягат. Те били спрени единствено от предупредителни изстрели във въздуха.

По време на разпита мъжете признали, че са желали незаконно да влязат на територията на Молдова поради възбраната за овакантяване на Украйна за мъже на военна възраст.

„ В момента нарушителите са привлечени към административна отговорност по член 204-1 „ Незаконно прекосяване или опит за нелегално прекосяване на държавната граница на Украйна “ и член 185-10 „ Злоумишлено непокорство на законна заповед или условие на военнослужещ или чиновник на Държавната гранична работа на Украйна или член на публично формирование за отбрана на публичния ред и държавната граница „ КуоАП “, се споделя в известието.

По-нататъшната им орис ще реши съдът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР