В очакване на ваксинацията срещу Covid-19 от 27 декември Европа

...
В очакване на ваксинацията срещу Covid-19 от 27 декември Европа
Коментари Харесай

Европа чака Дядо Коледа на 27 декември

В очакване на имунизацията против Covid-19 от 27 декември Европа се приготвя за коледните празници в изключителна обстановка на ограничаващи ограничения и рекомендации да не се пътува и контактува с доста хора.

Чехия разгласи още преди празниците, че от неделя вкарва още по-строги ограничавания против разпространяването на ковид. Затварят се всички магазини отвън тези за хранителни артикули и се вкарва по-строг вечерен час, разгласи министърът на опазването на здравето Ян Блатни.

В Италия група, представляваща жертвите на пандемията в страната, ще съди държавното управление за 100 милиона евро обезщетение. Делото е заведено от името на 500 души, изгубили близки. Искът е ориентиран против министър-председателя Джузепе Конте и министъра на опазването на здравето Роберто Сперанца.

Германия записва нов черен връх умряли по отношение на ковид - 962-ма. Затова здравният министър Йенс Шпаан прикани:

" Поведението ни по Коледа ще дефинира ситуацията в лечебните заведения след празниците. Така че апелирам ви, ограничете контактите, колкото и да е мъчно ".

В Сърбия всеобщата имунизация против Covid-19 с имунизацията на американската компания " Пфайзър " и немския ѝ сътрудник " Байонтех " ще стартира на следващия ден, разгласи президентът Александър Вучич.

В Швейцария имунизацията стартира през днешния ден.

Съединените щати са поръчали спомагателни 100 милиона дози от имунизацията на " Пфайзър " и " Байонтех " и по този начин са удвоили количеството.

Утре започва ски сезонът в австрийските Алпи единствено за австрийски жители, като се изключи курорта Ишгл, станал прочут при започване на пандемията като мястото, от където вирусът се популяризира из цяла Европа.

Според представител на курорта повода за отсрочения старт е близостта с Швейцария и опцията да се карат ски на територията на двете прилежащи страни.

„ Не можем да подсигуряваме, че ще се съблюдава условието за карантиниране, откакто скиорите са карали в Швейцария и са се върнали на австрийска територия “, изясни Андрас Щайбл.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР