В обзор, публикуван в The BMJ, експерти препоръчват да намалим

...
В обзор, публикуван в The BMJ, експерти препоръчват да намалим
Коментари Харесай

Колко чаени лъжички захар на ден трябва да употребяваме, за да подобрим здравето си

В преглед, оповестен в The BMJ, специалисти предлагат да понижим днивния банкет на добавена захар до шест чаени лъжички, а количеството подсладени питиета - до по-малко от една порция седмично, оповестява Medical Xpress. Работата е там, че потреблението на захар води до 45 неприятни последствия за здравето.

Широко знае се, че несъразмерната консумация на захар може да се отрази отрицателно на здравето. В хода ново проучване специалистите проучват 73 метаанализа от 8 601 публикации. В резултат на това те откриват забележителна отрицателна взаимозависимост сред рафинираната захар и 18 ендокринни или метаболитни болести, 10 сърдечно-съдови положения, 7 онкологични болести, 10 други последици, в това число кариес, меланхолия, астма.

Също по този начин, потреблението на подсладени със захар питиета е довела до наддаване на тегло при най-високо равнище на консумация спрямо най-ниското. А всяко едно приемане на захар, спрямо отхвърли от нея, е било обвързвано с увеличение на натрупването на мазнини в мускулите и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР