В Общинската избирателна комисия във Враца е постъпил сигнал от

...
В Общинската избирателна комисия във Враца е постъпил сигнал от
Коментари Харесай

Прокуратурата във Враца подхваща анонимна брошура срещу Калин Каменов

В Общинската изборна комисия във Враца е постъпил сигнал от Владимир Христов по отношение на листовка със заглавие „ Истината за община Враца “. Според упълномощения представител на ГЕРБ тя е с погрешно наличие и цели уронването на престижа на техния претендент за кмет Калин Каменов. Към сигнала се приложена и самата брошура на лист формат А3.
В сигнала се твърди, че на 21 октомври към 7.15 ч. сутринта на доста места във Враца са открити разхвърляни купчини с брошури с цитираното заглавие. Посочва се, че брошурата е анонимна и съдържа погрешни изказвания, целящи илюзия и операция на жителите на община Враца по време на провеждащата се предизборна акция за локални избори 2019 година Твърди се също по този начин, че брошурата съдържа внушения, целящи злепоставяне на претендентът за кмет на община Враца Калин Каменов.
След запознаване с текста на брошурата, ОИК Враца възприема, че от текстовете в брошурата може да се изведе съществуването на апел за неподкрепа на Каменов в идните на 27 октомври избори. Същевременно в брошурата липсват данни за авторството й от съответно физическо лице, или данни за политическия индивид от чието име е издадена.
ОИК установили, че е налице нарушаване и на наредбата на Изборния кодекс, забраняващи потреблението на материали, накърняващи положителните нрави, достойнството и положителното име на претендентите. По тази причина те постановили брошурите да бъдат конфискувани, като упълномощили това на кмета на общината.
Общинската изборна комисия обаче не разполага с пълномощия да прави дейности по следствие и определяне на създателите на действието. По тази причина следва да бъде сезирана прокуратурата във Враца за определяне на съставителите и разпространителите на брошурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР