В Община Стара Загора, ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова посрещна десетки

...
В Община Стара Загора, ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова посрещна десетки
Коментари Харесай

Гости от Румъния, Полша, Италия, Португалия и Турция посрещнаха в Стара Загора

В Община Стара Загора, отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова посрещна десетки посетители от чужбина по стратегия „ Еразъм + “ и план „ Да създадем най-хубавото с отпадъците “, в който сътрудници са представители от Румъния, Полша, Италия, Португалия, Турция.

„ Радвам се, че имам опция да ви поздравявам с добре пристигнали в нашия град. Училище „ Кирил Христов “ поддържа богати контакти с представители на редица страни. Това за нас, като представители на локалното ръководство, е явен знак, че това е въздействаща връзка за младежите, която способства за съставяне на европейско държание, настройки, които са в синхрон със актуалните условия в нашия свят. Радостно е, че пред мен са доста деца, които от ранна възраст имат опция да пътуват, основават контакти, натрупат и обменят опит и познания “, обърна се към гостите Иванка Сотирова. Участниците в плана получиха дарове от Община Стара Загора. Ресорният зам.-кмет поздрави управлението на старозагорското учебно заведение за положителните резултати и сполучливата реализация на не един план, както и за сърдечността и отдадеността към образованието.
-->
Пожелания за бъдещи триумфи насочи и ръководителят на ПК по обучение, просвета и отбрана правата на децата към Общински съвет Стара Загора Валентина Бонева.

Директорът на ОУ „ Кирил Христов “ Господин Балъкчиев, дружно с  част от управлението и учителите на школото, посрещнаха по-рано през днешния ден, участниците в плана по остарял български бит – с пита и мед. Специална музикално-танцова стратегия разкри колорита и гения на българските деца, с самостоятелни осъществявания на две  млади изпълнителки - Божидара Николова от VII „ б “ клас с националната ария „ Пристануша “ и Кая Иванова от VII „ в “ клас с песента „ Една българска роза “. С ритъма на фолклорните танци и дунавското хоро превзеха публиката сборна група от ученици на учебното заведение от начален стадий, участници в ДФА „ Траянци “ с хореограф Росица Христова към ЦПРЛ – Стара Загора.

В арт зоната на образователното заведение музикален привет към представителите на партньорските организации насочиха още и сладкогласните ученици от учебния хор, управителен от Иван Поров, преподавател по музика. Гостите имаха опция да изгледат забавна презентация за България, показана от учениците Бояна Балабанова и Мая Минчева. В програмата им бяха включени още посещаване на Спасителен център за диви животни „ Зелени балкани “ и разходка из красивия и изящен Зоопарк в Стара Загора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР