В Община Стара Загора представиха нов Генерален план за организация

...
В Община Стара Загора представиха нов Генерален план за организация
Коментари Харесай

В Стара Загора представиха нов Генерален план за организация на движението

В Община Стара Загора показаха нов Генерален проект за организация на придвижването, оповестяват от пресцентъра на общината.

Градът е разграничен на 10 съществени схеми, на база разбор на всички кръстовища с централизация на осъществени пътно-транспортни катастрофи. Малка част от спирките не дават отговор на нужните условия, е изтъкнала по време на представянето Диана Русенова, началник на плана.

Планът е направен въз основа на рекомендациите на жителите, които са показали 40 проблематични сектора. В направения разбор изключително внимание е отделено на организацията на придвижването към учебни заведения, детски градини, лечебни заведения - които генерират повече пешеходен трафик. Предлага се налагането на ограничение на скоростта в тези сектори до 30 км/ч.

Според специалистите обособеното еднопосочно придвижване би трябвало да бъде непокътнато.Уличната мрежа в Община Стара Загора е от ортогонален вид и е с обсег 264 км, като 67 км са улици от първостепенно значение.

Авторите на плана предлага на Община Стара Загора да обособи жилищни зони в кварталите "Железник " и "Зора ", в които да работят разпоредбите за придвижване, наложителни за всички транспортни средства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР