В община Ракитово стартира подписка заради честата липса на питейна

...
В община Ракитово стартира подписка заради честата липса на питейна
Коментари Харесай

Ракитово иска вода

В община Ракитово започва подписка поради честата липса на питейна вода. Тя ще бъде изпратена до всички държавни институции, които са виновни за този проблем, съобщи БНР.

Последното засушаване в региона продължи съвсем седмица, която съответства с коледните празници. Поради повишение на използването на вода жителите се тормозят, че чешмите им ще останат сухи и по време на новогодишните празници.

Седмица без вода е тестване, което е мъчно търпимо в 21 век, настояват жителите на Ракитово. В обществените мрежи се разпространиха клипове по какъв начин ракитовци мият чиниите си в близкия минерален извор.

Според общинският консултант Георги Тупаров казусът идва от това, че в точния момент не са отстранени повредите по довеждащия тръбопровод, който се намира високо в планината. Възможностите са пропуснати поради двуметровия сняг.

Новият шеф на локалното ВиК Ибрахим Бухов съобщи, че водозахранването на Ракитово става от две места. А оборудването, което е аварирало, само подкрепя главното водозахранване на общината.

Според жителите на града това, че водоемите преливат, не значи, че има вода.

Ако казусът не бъде решен, Ракитово ще провеждат серия от митинги. От локалното ВиК дадоха обещание да не стопират водата за новогодишните празници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР