В община Елин Пелин остава частичното бедствено положение. Най-тежко е

...
В община Елин Пелин остава частичното бедствено положение. Най-тежко е
Коментари Харесай

Очаква се частичното бедствено положение в община Елин Пелин да бъде отменено

В община Елин Пелин остава частичното бедствено състояние. Най-тежко е ситуацията в село Голема Раковица. От събота в селото има тежка техника, която работи непрестанно, с цел да може се помогне на потърпевшите хора.

" Ситуацията все още е естествена. Реката се връща към своето русло. Почистваме я колкото можем, защото водата към момента е огромна. След приливната вълна, която пристигна в петък против събота, сутринта имаше към стотина души - доброволци. Изказваме признателност на общината, на полицията и пожарната, както и на доброволческите екипи, които ни помогнаха ", сподели Александър Нешев, кметски наместник на с. Голема Раковица.

Той увери, че до ден-два всичко би трябвало да бъде възобновено. За цялата община Елин Пелин е имало огромна интензивност от страна на доброволци, които са пристигнали да оказват помощ на терен.

" Четири села пострадаха от придошлите води. Над 350 доброволци имаше на терен в тези села и работиха неуморно, с цел да се минимализират вредите и да успеем да укрепим дигата ", описа Георги Пиперков, доброволец.

За благополучие няма потърпевши хора. Очаква се през днешния ден да бъде призован спешния щаб в община Елин Пелин и да бъде анулирано частичното бедствено състояние в потърпевшите от пороите региони.

Вижте повече в директното включване на Варсен Такворян
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР